Gyakorlati tudnivalók


Érdeklődni a lakóhely szerinti plébánia gyakorlatáról ügyfélfogadási időben javasolt.


A fenti ismeretek birtokában - a plébánia felkeresése során - az adminisztratív rész már teljesülhet is. Az ügyintézés során válik egyértelművé, hogy mikor és hol lesz a keresztelési felkészítés, majd pedig a keresztelés. Amennyiben más plébánián szeretnék a keresztelést, akkor a keresztelési engedély igénylésére szintén a hivatali idő áll rendelkezésre, akárcsak egyéb, a kereszteléssel és a keresztlevél igénylésével kapcsolatos egyéb érdeklődés esetén! 
 
Online Plébániánkon keresztül lehetőség nyílik gyermek - illetve felnőtt keresztelésre történő jelentkezésre, keresztszülői igazolás igénylésére, valamint keresztlevél igénylése iránti kérelem benyújtására. 

 
Az alábbi linkekre kattintva közvetlenül is elérhetik az egyes űrlapokat: 


Jelentkezés gyermek keresztelésre
Jelentkezés felnőtt keresztelésre
Keresztlevél igénylés

Keresztszülői igazolás


A Székesegyházi plébánia esetében minden munkanapon de. 9-től 12-ig van ügyfélfogadás, ahol megtudható, hogy minden hónap második és negyedik vasárnapján de. 10  órakor van keresztelés. A keresztelési felkészítést szülők és helyben lakó keresztszülők részére a keresztelés vasárnapját megelőző kedden, 17 óra 45 perctől 18 óra 30 percig  tartjuk  a Plébánia hitoktatótermében.